BAYLAN PASTANESİ


İstanbul'un en eski pastanelerinden Baylan pastanesine düşüyor iki gündür yolum. İlkinde bir konser sebebiyle Kadıköy'deydim, diğerinde Lento ekibiyle bu mekanda edebiyat sohbetinde bir araya geldik. Yolu Lento'ya düşenlerin bu mekanda olmasından fazlasıyla memnun olmuştum. 






Edebiyat demişken, boşuna seçilmemişti elbet burası. Kimlerin yolu düşmemiş, kimbilir ne sohbetler yapılmıştı. Türk edebiyat tarihinde önemli bir yeri vardı Baylan'ın. 1950-60'lı yıllarda pek çok edebiyatçı, şair, ressam, karikatürist, tiyatrocunun mesken tuttuğu buluşma/tartışma yeri olmuştu. Atila İlhan, Oktay Akbal, Haldun Taner, Behçet Necatigil, Ferit Edgü, F.Hüsnü Dağlarca, Cemal Süreyya, Salah Birsel, Peyami Safa, Orhan Kemal gibi sayıları kırkı bulan 'Baylancı müdavimler' edebiyat tarihinde 'Baylacı Akımı' olarak yerini bile almıştı. Böyle olunca bizlere de başka yerde buluşmak yakışmazdı. :) Daha kapısında bile o dönemin kokusunu, ruhunu hissedebiliyordu insan. 

Ama benim olmazsa olmazım, pişmanlık duymadan, paylaşmayı kabul etmeden, aç tok fark etmeksizin, iki gün üst üste yediğim, her fırsatta yemekten vazgeçmeyeceğim KUP GRİYE. Vanilyalı, karamelli dondurmanın krem şanti, bal badem, karamel sosuyla buluşan bu dayanılmaz lezzetin tarifi 1954 yılından beri hiç değişmemiş. Teşekkürler @baylanpastanesi , teşekkürler @lentodergi 



 

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle. 
#edebiyatbuluşması #kupgriye #special #desert #delicious #baylanpastanesi #lezzet #tatlı #lentodergi 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RUMELİ HAN TÜNELİ

NAKİLBENT SARNICI / NAKKAŞ HAN ALTI

AHMET GÜNEŞTEKİN